[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Date Index][Thread Index][Author Index]

RE: Noisy/hissy EDP (revisited) LOOP IV

I'm having the same problem as Joe. Can anyone confirm if LOOP IV will 
with the hiss or maybe the newer black units sound better. PLEASE?


>From: "joe rut" <joerut@lycos.com>
>Reply-To: Loopers-Delight@loopers-delight.com
>To: Loopers-Delight@loopers-delight.com
>Subject: Noisy/hissy EDP (revisited)
>Date: Fri, 23 Sep 2005 21:39:49 -0500
>Hey there-
>I know this was a source of discussion on the list some time ago, but 
>spent a couple hours searching/reading in the archive and I can't
>find anything that seems to have resolved this problem.  I'm using the 
>cream-colored Oberheim EDPs with Loop III, 5.0.
>The problem:
>My loop is full of hiss.  I tap record once.  I tap it a second time to 
>the loop and there is a lot of hiss.
>This occurs even with nothing plugged into the EDP inputs
>This occurs even with input knob set to zero.
>With feedback set to zero, the hiss does not die away, but stays steady.
>This does not seems like an "improper gain staging" issue.  One of my 
>does this and the other does not.  With both EDPs set
>identically, one is super hissy, one is only mildly (and acceptably) 
>  (eg: A) With all knobs at 100% and no inputs into the EDPs, or B)
>input= Zero, output = any audible setting, mix and feedback = 100% and no 
>inputs into EDPs.)
>The only visible difference between the two EDPs is that the hissy unit 
>a power switch with just a white dot on it, while the other
>actually says "on/off".  Could one of these be from a different 
>manufacturing run in which there were different (noisier) parts used?  Is 
>a problem that can be addressed by replacing certain parts?
>Anybody else had this experience and found a way to address it?
>Joe Rut
>Search for businesses by name, location, or phone number.  -Lycos Yellow