[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Date Index][Thread Index][Author Index]

RE: jammidimystery

Hi Phil, 

I have a few questions for you:Are the JAMMANs MIDI connections
connected in series or in parallel?  If they are in series have you
tried reversing the order of the two to see if the symptom changes?
When the JAMMANs are set up in series the first machine will provide a
master clock to the second one which in turn will define the length of
the loops.  When the JAMMEN are set up this way a second tap command
sent to the second(SLEVE) machine will be ignored because it already
knows how long it's loop will be.

I would be happy to help you sort this out.  Please let me know if you
have any questions or if there is anything that I can do for you.

Best regards,

Greg Hogan
Lexicon Customer Service
Phone 617-280-0372
FAX 617-280-0499

> ----------
> From:         Phil Diem[SMTP:pdiem@edcen.ehhs.cmich.edu]
> Reply To:     Loopers-Delight@annihilist.com
> Sent:         Tuesday, September 16, 1997 12:15 AM
> To:   GHogan@lexicon.com
> Subject:      jammidimystery
> Has anyone else had problems brothersyncing two jammen via midi?
> Yesterday I converted to midi control by connecting a DMC Ground
> Control 
> (v2.4) to two jammen. I programed the GC to transmit on ch 1 and
> loaded 
> the presets to send the correct midi program change numbers. When I
> tap 
> in a loop: 1. sometimes jam #1 starts recording solo and when I tap
> out 
> #2 starts recording immediately 2. sometimes they both start recording
> together on the first tap (this is how I expected things to work) 3. 
> sometimes #2 doesn't start recording until the third tap (with #1 
> layering). There seems to be no predictable pattern and I never know 
> which sequence I'll be dealing with until I get into it. And 
> unfortunately, reset works fine and resets both units simultaneously.
> Tonight, I unhooked the GC but left the jammen brothersynced, and
> tried 
> using the lexicon footswitches to control them. Surprise! The lexicon 
> switches didn't work properly either.
> Tap out required 3-7 taps before recording would stop and the loop
> would 
> start playing???
> I tried switching the sync cable; in to out on #1, and out to in on
> #2, 
> no change. I tried a different midi cable and still no change. When I 
> went back to no midi cable - unsynced - the lexicon footswitches
> worked 
> properly. The GC also works fine with either jamman individually.
> So I don't have a clue as to what's going on, or why. Any helpful 
> suggestions will be very much appreciated!
> Phil